Lastenboek

Hier weet u perfect wat u mag verwachten

 

Residentie "Oud Gemeentehuis"

 

Bouwen van 10 appartementen met garage of standplaats

 

Bouwplaats: hoek Vedastusstraat/Bekegemstraat, 8490 Zerkegem

 

Bouwpromotor: BVBA Goethals Martin & Jean-Pierre

 

Architect: BVBA Architectenburo Erik Huys, Brugsesteenweg 37b, 8750 Zwevezele

 

Uitvoering: Elke realisatie gebeurt met de medewerking van solvabele en gerenommeerde aannemers die u de waarborg geven van een perfect afgewerkte kwaliteitsresidentie.

 

 

 

I ALGEMEEN

_____________

 

De appartementen worden verkocht sleutel-op-de-deur, volgens de plannen en tekeningen van de architect, conform de korte technische beschrijving (die de uit te voeren werken en de te gebruiken materialen omschrijft) en de basisakte met bijbehorend reglement van mede-eigendom, die de koper erkent ontvangen te hebben.

De 10-jarige waarborg volgens de wettelijke officiële voorschriften.

De plannen kunnen gewijzigd worden in samenspraak met de bouwpromotor/de architect voor zover dit nog mogelijk is. Eventuele meerprijzen worden verrekend.

 

- Peilingen en grondonderzoek:

De peilingen en de grondstudie zijn uitgevoerd op basis van de inlichtingen medegedeeld door het studiebureau.

- Prijsschommelingen van lonen en materialen tijdens de werken:

De verkoopprijzen zijn vast en definitief en er zal geen verhoging toegepast worden voortvloeiende uit de schommelingen van lonen en

materialen, tenzij laattijdige betaling of andere redenen veroorzaakt door de koper.

- Uitvoeringstermijn:

De werken zullen worden uitgevoerd binnen de termijn voorzien in de verkoopsovereenkomst. De termijn wordt uitgedrukt in effectief

werkbare dagen.

 

 

 

II BESCHRIJVING VAN HET GEBOUW

________________________________

 

Residentie "Oud Gemeentehuis" is een appartementencomplex bestaande uit 10 appartementen met garage of standplaats, allen voorzien van een zonnig terras.

Constructie: het complex wordt gebouwd uit materialen van eerste kwaliteit, die de stevigheid en het esthetisch uitzicht waarborgen.

 

 

1/ Inrichten van de bouwplaats

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

De bouwpromotor zorgt op zijn kosten voor de voorlopige afsluiting van de bouwplaats en het onderhoud ervan. Deze afsluiting belet dat derden zich toegang zouden verschaffen tot de werken. De bouwpromotor heeft evenwel het recht publiciteit aan te brengen op de afsluiting. Bij de beëindiging der werken wordt de afsluiting verwijderd op kosten van de bouwpromotor.

De aansluitingen op water, gas, elektriciteit, distributie en telefoon vallen ten laste van de koper evenals alle waarborgen en diverse vergoedingen die voortvloeien uit de aansluitng.

 

 

2/ Grond- en funderingswerken

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

De grondwerken worden volgens de gewenste afmetingen uitgevoerd teneinde de funderingswerken, kanalisatie- en rioleringswerken degelijk te kunnen uitvoeren. De aanzet van de funderingen zal een zuiver en uniform vlakk vertonen en zal een voldoende grondweerstand hebben om de funderingen van het gebouw op de grond over te dragen. De uitvoering en de wijze van het funderen wordt bepaald door het studiebureau in functie van de in acht genomen peilingen en van de draagkracht van de grond. Een aardingslus is voorzien onder de fundering.

 

 

3/ Metselwerken

- - - - - - - - - - - -

 

De buitenmuren zijn spouwmuren van dikte 35 cm. Het binnenspouwblad is in isolerende snelbouwstenen evenals de binnenmuren. De voorgevel wordt uitgevoerd in handvorm gevelsteen (Pagus grijs-zwart). De paramentstenen worden opgevoegd met een harde mortelspecie (op basis van gewone cement). De dorpels zijn uitgevoerd in blauwe hardsteen.

 

 

4/ Gewapend beton

- - - - - - - - - - - - - - -

 

De werken in gewapend beton en geprefabriceerd beton zullen worden uitgevoerd overeenkomstig de plannen en borderellen, opgemaakt door het studiebureau. De bewapening van het beton zal bepaald worden door het studiebureau.

De vloerplaten worden uitgevoerd in volle gewapende betonplaten of predallen of holle gewelven, volgens de voorschriften van de ingenieur.

 

 

5/ Rioleringen

- - - - - - - - - - -

 

Het rioleringsnet wordt uitgevoerd overeenkomstig het gemeentelijk reglement en volgens de gegevens van de plannen. De rioleringen, inbegrepen al de bijhorigheden zoals bochten, T-stukken, toezichtdeksels, enz..., worden uitgevoerd in PVC Benor. De aansluiting van het rioleringsnet is volgens de plaatselijke voorschriften.

 

 

6/ Dak- en zinkwerken

- - - - - - - - - - - - - - - -

 

- Hellend dak: traditionele houten dakconstructie in Oregon met een onderdak in asbestvrije multiplex. Het houten gebinte wordt bekleed met

sneldekpannen kleur zwart. Alle zichtbare delen van de dakoversteken worden bekleed met cederplanchetten. Alle regenwaterafvoerbuizen

en goten zullen worden uitgevoerd in zink.

Dakvenster type Velux GGL 114 x 118

 

- Platdak: de platte daken worden bekleed met kunststof EPDM, geplaatst op een hellingsbeton en afgewerkt met de nodige isolatie. De

terrassen op het gelijkvloers worden afgewerkt met tegels. De terrassen op de verdiepingen worden afgewerkt met bangkirai.

 

 

7/ Isolatie

- - - - - - -

 

- Akoestische isolatie: de akoestische isolatie voldoet aan de NBN SO1-400

- Thermische isolatie: in de spouw worden harde isolatieplaten geplaatst, dikte 8 cm. Deze platen zijn rot- en vochtbestendig en absoluut vocht-

werend. Ze worden niet aangetast door ongedierte. In de dakconstructie wordt een 18 cm dik spijkerflensdeken aangebracht, bekleed met

aluminiumfolie. Alle binnenzijden van balken en kolommen die aanleiding geven tot vorming van koudebruggen worden afgewerkt met

Heraklith.

- Vochtigheidsisolatie: aan de basis van iedere muur in opstand zal een roofing of zware polyethyleenfolie met generfd oppervlak geplaatst

worden. Het materiaal is ondoordringbaar voor water, scheurt niet, heeft een hoge drukweerstand en is chemisch inert. Dit voor de isolatie

van funderingsmuren op niveau van het gelijkvloers alsook van alle slagen van de deuren en ramen in contact met de buitengevel. Ook met

achtergevel tussen betonbalken en paramentwerk buitgevel en overal waar nodig om het gebouw perfect waterdicht te houden.

 

 

8/ Pleisterwerken

- - - - - - - - - - - - -

 

De plafonds en de overige muurgedeelten (bv. buitenmuren, kolommen, balken, enz.) worden zorgvuldig afgewerkt met pleister of spuitplamuur (gewelven), volgends de regels der kunst. Alle hoeken worden beschermd met gegalvaniseerde hoekijzers.

De muren en plafonds van kelders, bergingen, staanplaatsen en garages worden niet bepleisterd, doch meegaand gevoegd (zichtbaar metselwerk).

 

 

9/ Chapewerken

- - - - - - - - - - - -

 

De chape wordt geplaatst volgens het principe van de vlottende vloeren en ligt onafhankelijk van de draagconstructie door middel van een laag geluidsisolerende chape met de nodige randstroken.

 

 

10/ Vloer- en muurbekleding

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

- Keramische tegels: keramische vloeren in woonkamer, keuken, hall, nachthall, WC, berging (max 60/60)

HW: 25 €/m² (particuliere handelswaarde excl. BTW)

- Faïence: de badkamer wordt volledig betegeld met faïence.

HW: 25 €/m² (particuliere handelswaarde excl. BTW)

- Entreportes: tussen verschillende vloeren wordt een uitzettingsprofiel geplaatst.

- Natuursteen: tabletten Moleanos of Perlato Olympo verzoet/gepolijst

- Laminaat: laminaat in slaapkamers, afgewerkt met houten plinten

HW: 19 €/m² (particuliere handelswaarde excl. BTW)

 

 

11/ Buitenschrijnwerk

- - - - - - - - - - - - - - - -

 

De ramen en deuren zijn vervaardigd uit PVC, kleur aan de buitenzijde en wit aan de binnenzijde. K-waarde van het glas is 1,0 W/m²K. De ramen en deuren worden uitgepleisterd. Op alle buitendeuren zijn cilindersloten voorzien. De plaatsing van het buitenschrijnwerk zal gebeuren volgens de regels der kunst.

De garagepoorten zijn sectionale poorten zonder motor.

 

 

12/ Binnenschrijnwerk en trap

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

In zijn geheel beschouwd zijn de binnenschrijnwerken te schilderen. Er zijn geen kasten noch meubilair voorzien, het meubilair dat op de plannen werd getekend dient alleen ter illustratie.

De binnenkasten en bekledingen van de deuren zullen hetzij in RND, hetziij in Multiplex WBP te schilderen zijn en de deuren zullen voorzien zijn van het nodige beslag. De inkomdeur van het appartement en van de gemene delen zijn vlakke effen branddeuren (rf 1/2 h). De inkomdeur van het appartement is voorzien van een driepuntssluiting en een spion.

De binnentrappen (duplex app.) zijn open trappen in beuk, met de nodige leuningen.

 

 

13/ Keuken

- - - - - - - - -

 

De keukenkasten zullen worden uitgevoerd volgens de detailtekeningen die hiervoor zullen worden opgemaakt, met inbegrip van alle bijhorigheden. De meubelen zullen op maat gemaakt worden in witte formica of kleur naar keuze (keuze uit 20-tal kleuren zonder meerprijs). Al de scharnieren van de deuren zullen regelbaar zijn en de deuren van de kasten zullen zelfsluitend zijn. Het werktablet wordt uitgevoerd in kunsthars in kleur naar keuze (keuze uit 60 kleuren zonder meerprijs). Al de keukens zullen worden uitgevoerd volgens de regels der kunst. De toestellen in de keuken worden voorzien op elektriciteit.

HW: 6.000 €

 

 

14/ Sanitaire installatie en toestellen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

De sanitaire installatie zal uitgevoerd worden door een gespecialiseerde firma in overeenstemming met de in voege zijnde reglementen. De waterleidingen zullen uitgevoerd worden in VPE, de afvoerleidingen in Geberit. Alle apparaten debiteren warm en koud water, uitgezonderd de wc's. De sanitaire toestellen (volgens plan) zullen allemaal wit zijn, van eerste kwaliteit en esthetische keuze.

Toestellen:

- closetpot met jachtbak + wc-rolhouder

- 2 wastafels + mengraan

- handwastafel + kraan + spiegel + handdoekring

- ligbad 170 x 75 in acryl + badmengkraan + handdouche

- vlakke douchebak 80 x 80 in acryl, douchemengkraan + sproeikop + zeephouder

- dubbele dienstkraan binnen (3 per app.)

- uitgietbak + dubbele dienstkraan (1 per huisnr.)

- dubbele dienstkraan buiten (gelijkvloers app. op achtergevel)

- sifon voor vaatwas, wasmachine, cv (3 per app.)

- pomp + alle toebehoren

HW: 5.800 €

 

 

15/ Centrale verwarming

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

De installatie zal strikt individueel zijn met een ketel op aardgas die tegelijkertijd de verwarming en de productie van het warm water zal mogelijk maken. De radiatoren zijn plaatstalen radiatoren met muuraansluiting.

- woonkamer + keuken: 22 °

- hall: 18 °

- badkamer: 24 °

- slaapkamers: 18 °

De radiatoren zijn afgewerkt met thermostatische radiatorkranen en ontluchters.

De cv-leidingen zijn in PVE (twee-pijpsysteem buis-in-buis).

De cv-ketel is een gecombineerde gaswandketel: gesloten HR-ketel met doorstroomfunctie, incl. buizen, met gecombineerde rookgasafvoer/verseluchttoevoer.

De kamerthermostaat is een digitale thermostaat met dag- en nachtprogramma.

HW: 5.800 €

 

 

16/ Ventilatie

- - - - - - - - - -

 

De extractie gebeurt d.m.v. ventilatiegroepen en extractoren.

De installatie bestaat uit een samenstelling van kanalen en buiten- en binnenroosters met één of meerdere groepen welke ervoor zorgen dat het gebouw op een goede en wettelijke manier wordt voorzien van verse lucht.

 

 

17/ Elektriciteit

- - - - - - - - - - -

 

De installatie voldoet aan de laatste technische voorschriften. De instelling is conform aan de voorschriften van de stroomleverende maatschappij. De toebehoren, zoals schakelaars, stopcontacten e.d. zijn ingebouwd en zijn van het type Niko.

De instelling is zonder inbegrip van lampen, kappen of armaturen.

Een buizennet voor aansluiting telefoon en distributie is voorzien in de living.

De volledige installatie is voorzien van een schakelschema, schakelkast met automatische zekeringen, verliesschakelaar en wordt door een erkend oranisme gekeurd.

- gemene delen: verlichte drukknoppen zijn ingesteld op minuterie. Een videofoon bedient vanaf de inkom alle respectievelijke appartementen,

evenals de elektrische deuropener.

- privatieven: per appartement volgens elektriciteitsplan

De aanneming van elektriciteit bevat geenl leveringen van elektrische tellers die te plaatsen zijn door de energieleverende maatschappij. De kosten van aansluitingen, het leveren en plaatsen van de tellerkasten, het plaatsen en openen van de tellers elektrisciteit, radio- en tv-distributie zijn ten laste van de koper.

 

 

18/ Gemene delen

- - - - - - - - - - - - - -

 

De vloer van de inkomhall gelijkvloers bestaat uit vloertegels. Bergingen en garages zijn eveneens in tegels.

Er zijn geen schilderwerken voorzien in privatieven, kelders, garages, enz...

Het ensemble van brievenbussen, de sasdeur, de bellenplaat, enz..., worden op maat gemaakt volgens detailtekeningen van de architect.

 

 

19/ Trappen

- - - - - - - - - -

 

De trappen zijn in beton en worden afgewerkt met natuursteen.

 

 

20/ Afsluitingen

- - - - - - - - - - - -

 

Alle afsluitingen tussen de verschillende tuinen en/of garages zijn niet inbegrepen.

 

 

 

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

__________________________________

 

 

1/ Principe

- - - - - - - -

 

De panden worden verkocht sleutel-op-de-deur, volgens de plannen en tekeningen van de architect en conform deze technische beschrijving die de koper erkent ontvangen te hebben.

Waar het verkochte goed, bij aankoop, in de meeste gevallen nog niet voltooid is, gebeurt de verkoop aan de hand van de hiernavolgende documenten:

- de plannen gehecht aan de basisakte en in voorkomend geval, de gewijzigde plannen gevoegd bij de notariële verkoopakte.

- de technische omschrijving die de uit te voeren werken en de te gebruiken materialen omschrijft.

- de notariële basisakte met een bijhorend reglement van de mede-eigendom.

 

 

2/ Voorlopige en definitieve oplevering

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

De werken kunnen voorlopig in oplevering worden genomen wanneer zij geheel voltooid zijn, niettegenstaande bepaalde gering onvolkomheden welke tijdens de waarborgtermijn kunnen worden hersteld en het goed volgens bestemming in gebruik kan worden genomen.

De voorlopige oplevering houdt de goedkeuring door de eigenaars-opstalgevers van de hen afgeleverde werken in en sluit ieder verhaal van hunnentwege voor zichtbare gebreken uit.

De tienjarige aansprakelijkheid begint te lopen op de dag van de voorlopige oplevering. De voorlopige oplevering van de woining dient op tegenspraak tussen de eigenaars-opstalgevers, de architect en de aannemer te worden uitgevoerd. enkel een geschreven en tegensprekelijke akte van de partijen dient als bewijs van de voorlopige oplevering van het werk.

Een eventuele weigering van de eigenaars-opstalgevers om over te gaan tot de voorlopige oplevering van het werk of het te aanvaarden, dient bij een per post aangetekend schrijven met redenen omkleed aan de aannemer te worden betekend. Als de eigenaars-opstalgevers evenwel, behoudens tegenbewijs, het goed voor de voorlopige oplevering betrekken of gebruiken, worden zij geacht de voorlopige oplevering te hebben aanvaard.

De eigenaars-opstalgevers worden eveneens geacht de voorlopige oplevering te hebben aanvaard, als zij geen gevolg geven aan het verzoekschrift van de aannemer de oplevering op een bepaalde datum te laten verrichten en als hij vijftien dagen nadat hij door de aannemer daarom bij deurwaardersexploot werd aangemaand, op de daarin gestelde datum voor de oplevering niet verschenen is.

De eindoplevering van de woning gebeurt ten vroegste één jaar na de datum van de voorlopige oplevering. Zij dient tussen de eigenaars-opstalgevers, de architect en de aannemer tegensprekelijk te worden verricht.

Alleen een geschreven en tegensprekelijke akte van de partijen geldt als bewijs voor de eindoplevering van het werk; De eventuele weigering van de eigenaars-opstalgevers om over te gaan tot de definitieve oplevering van het werk of het te aanvaarden, dient met een bij de post aangetekend schrijven met redenen omkleed aan de aannemer te worden toegestuurd.

De eigenaars-opstalgevers worden echter geacht de eindoplevering te hebben aanvaard, als zij geen gevolg geven aan het verzoekschrift van de aannemer de oplevering op een bepaalde datum te laten verrichten en als hij binnen de 15 dagen nadat zij door de aannemer daartoe werd aangemaand bij deurwaardersexploot, op de daarin gestelde datum voor de oplevering niet verschenen is.

 

 

3/ Verkoopprijs

- - - - - - - - - - - -

 

Zijn niet inbegrepen in de verkoopprijs: de verlichtingstoestellen van de appartementen, het binnenschilderwerk in de privatieven, de telefooninstallaties, het vaststaande of niet-vaststaande meubilair, de decoratiewerken en het plaatsen van privatieve tellers voor water, elektriciteit, gas, telefoon en distributie en aansluitingskosten van de residentie aan de nutsmaatschappijen en aan de riolering.

De aanduidingen van huidige beschrijving vervangen en vervolledigen de aanduidingen van de plannen; behalve voor wat de elektriciteit en de keukeninstallatie betreft waar de detailplannen voorrang hebben.

 

 

4/ Wederzijdse verbintenissen van partijen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

De bouwpromotor is ertoe gehouden het verkochte pand te leveren overeenkomstig de art. 1581 en vsv van het BW eensdeels en de basisakte anderdeels. De koper is ertoe verplicht het aangekochte goed te aanvaarden zij het onder alle waarborg naar rechte. De kopers zijn ertoe gehouden het gebouw te onderhouden zowel privatief als gemeenschappelijk, volgens het onderhoudsboekje van gebouwen, die opgenomen is in het algemeen reglement van de mede-eigenaars; De bezoekers, de toekomstige eigenaar of de eigenaar zal geen toegang hebben tot de werf tenzij hij begeleid wordt door een afgevaardigde van de promotor en dit na afspraak. Zelfs in dit geval zal ieder bezoek tot en met de voorlopige aanvaarding gebeuren op het volledige risico van de bezoeker, de tokomstige eigenaar en zonder dat deze enig verhaal zal kunnen uitoefenen op de promotor, de architecten of de aannemer in geval van ongeval tijdens een voormeld bezoek.

 

 

5/ Wijzigingen

- - - - - - - - - - -

 

Alle supplementaire werken die op schriftelijk bevel van de koper worden uitgevoerd zullen op het debet van zijn rekening worden ingeschreven. Indien de koper wijzigingen verlangt aan de oorspronkelijke plannen van de privatieve delen, ofwel andere materialen wenst dan deze beschreven in het hem ter hand gestelde lastenboek, dan zal hij deze verandereingen bijtijds aan de promotor dienen aan te vragen, zodat het vastgestelde werkschema niet zou worden verstoord. Indien de promotor oordeelt dat hij de gewenste wijzigingen kan aanbrengen, dan zal hij aan de koper een kostprijsberekening voorleggen. Dit document zal voor de aanvang van de gewenste wijzigingen voor akkoord door de koper dienen ondertekend te worden.

Vanzelfsprekend zal de opleveringsdatum verlengd wordenn met de tijd nodig voor de uitvoering van deze supplementaire werken. Voor de definitieve oplevering is het de koper niet toegelaten werken te laten uitvoeren door derden of door zichzelf, uitgezonderd met schriftelijke toelating van de promotor.

 

 

6/ Materialen

- - - - - - - - - -

 

De bouwheer behoudt zich het recht voor wijzigingen aan onderhavige technische beschrijving aan te brengen of bepaalde materialen en voorzieningen te vervangen door gelijkaardige, zonder nadeel te berokkenen aan de voorziene kwaliteit. Huidige beschrijving vervangt of vervolledigt de aanduidingen op het plan. De aandacht van de kopers wordt gevestigd op het feit dat het gebouw nieuw is en dat zich bijgevolg een lichte algemene of gedeeltelijke zetting kan voordoen, alsmede een eventuele uitzetting, waarvoor de promotor, noch de architect, noch de aannemer verantwoordelijk kunnen worden gesteld.

 

 

7/ Plannen

- - - - - - - - -

 

De erelonen van de architect zijn inbegrepen in de verkoopprijs, met uitzondering van deze die voortvloeien uit een wijziging van de oorspronkelijke plannen die eventueel zou aangevraagd zijn door de koper.

Deze erelonen behelzen de verplichtingen overeengekomen tussen de architect en zijn cliënt, de bouwheer. De architect wijst de koper op het feit dat hij het recht heeft zich te laten bijstaan door een architect (op kosten van de koper) van zijn keuze. De binnenhuisinrichting is niet inbegrepen in dit ereloon.

De plannen die aan de kopers overhandigd worden dienen als basis voor het opmaken van de koopcontracten. Zij werden ter goede trouw opgemaakt door de architect en worden als basis genomen voor de gegevens voortkomend in de notariële akten.

Alle op de tekeningen of in de technische omschrijving genoemde maten zijn plus minus maten. De secties der kolommen en balken worden vastgesteld door de ingenieur en gecontroleerd door de architect. Zichtbare balken en kolommen zullen als normaal beschouwd worden, evenals sommige leidingen al of niet vermeld op de plannen. De verschillen die er zouden kunnen zijn, in min of meer, zullen aanzien worden als veroorloofde afwijkingen. In geen geval kunnen partijen zich op deze afwijkingen beroepen om een vordering tot schadeloosstelling of vergoeding in te stellen of of ontbinding van de koop te eisen.